abonnementen vergelijken

Blog: Glasvezel internet vergelijken

Tips voor het kiezen van een Alles-in-1 pakket

Bijna iedereen maakt thuis wel gebruik van een internet- en televisiepakket en eventueel een aanvullend pakket voor de huistelefoon. Het aanbod is zeer divers, dus kan het nog wel eens moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. Om je hierbij te helpen, geven we je enkele tips!

Alles bij 1 provider?

Naast een Alles-in-1 pakket, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om de pakketten los af te sluiten bij verschillende providers. Maar wat is nou verstandig om te doen? Over het algemeen is het slimmer om alle pakketten onder te brengen bij 1 provider. Hierdoor ben je bijna altijd goedkoper uit en daarnaast heb je 1 aanspreekpunt wanneer er iets gebeurt. Het nadeel hiervan is dat wanneer er een storing plaatsvindt, geen van de diensten te gebruiken is.

Glasvezel?

In steeds meer regio's in Nederland wordt tegenwoordig glasvezel internet aangeboden. Maar wat houdt glasvezel eigenlijk in? Glasvezel is het snelste internet wat er op dit moment beschikbaar is. Dit komt ten eerste door de glasvezelkabel die het mogelijk maakt om sneller internet te leveren. Daarnaast krijgt elk huishouden zijn eigen glasvezel verbinding, waardoor de aangeboden internetsnelheid een gegarandeerde snelheid is en je deze niet hoeft te delen met de buren, zoals bij een koper verbinding. Je kan de verschillende glasvezel pakketten vergelijken om te kijken welk pakket het beste bij jou past.

Welke provider?

Wanneer jij het ook tijd vindt om over te stappen op glasvezel, is de keuze vaak niet erg moeilijk. Dit komt doordat veel providers het alleenrecht hebben in een bepaalde regio, waardoor deze provider als enige glasvezel kan leveren op jouw adres. Doordat zij de glasvezelkabels hebben aangelegd, hebben zij dit alleenrecht afgedwongen. Er wordt verwacht dat binnen een paar jaar dit alleenrecht wordt opgeheven, waardoor de keuze veel groter wordt.
© Maandelijks-opzegbaar.nl. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Sitemap | Contact