Maandelijks Opzegbare Autoverzekraars:

Zie hieronder autoverzekeraars voor het afsluiten van een Maandelijks Opzegbaar Autoverzekering.

FBTO | Maandelijks Opzegbaar| Testoordeel 7,9

Naar aanbieder ❯❯

Centraal Beheer | Maandelijks Opzegbaar| Testoordeel 7,6

Naar aanbieder ❯❯

Ohra | Maandelijks Opzegbaar | Testoordeel 7,6

Naar aanbieder ❯❯

Een Maandelijks Opzegbare Autoverzekering Afsluiten?

Een autoverzekering afsluiten is altijd een lastige kwestie. De meeste verzekeringen zijn in de basis namelijk hetzelfde. De praktijk wijst echter uit dat elke weggebruiker een andere rijstijl heeft. Een rijstijl met meer risico, dus harder rijden en meer inhalen, levert over het algemeen een hoger risico op. Er zijn echter weinig autoverzekeringen die zich daarop richten.

Gelukkig proberen de verschillende aanbieders zich hierin te verbeteren. Eén ander lastig facet van een autoverzekering is het opzeggen hiervan. De meeste aanbieders van autoverzekeringen zijn hier allesbehalve flexibel in. Bij de meeste autoverzekeringen zit je voor een bepaalde vast aan het contract. Door sommige mensen wordt dit als een zogeheten wurgcontract ervaren; je kan er niet onderuit komen.

De ervaring leert echter dat ook hier de aanbieders zich in proberen te verbeteren. Een niet zo bekende verzekeringsmaatschappij – Generali – promoot zichzelf nu met een Maandelijks opzegbare autoverzekering. Ook de grotere verzekeringsmaatschappijen bieden steeds meer dergelijke verzekeringen aan.

Bekijk FBTO ❯❯

Welke voordelen biedt dit?

In de huidige maatschappij wordt flexibiliteit als een belangrijk punt aangezien. Het leven is behoorlijk hectisch en men verwacht van aanbieders dat ze zichzelf snel aan kunnen passen. Dat geldt ook in het geval van een autoverzekering.

Mocht je auto onverhoopt gestolen worden, wil je je verzekering zo snel mogelijk stopzetten. Dat geldt ook indien je je auto verkocht hebt. Ook dan wil je zo snel mogelijk van je autoverzekering af. Als je een Maandelijks opzegbare autoverzekering hebt, is dat een zeer prettig gegeven.

In Nederland zijn er behoorlijk veel verschillende verzekeraars. Deze verzekeraars bieden allerlei verschillende verzekeringen aan; van een rechtsbijstandverzekering tot aan een autoverzekering. De markt van de autoverzekeringen is redelijk verzadigd. Dat wil zeggen dat er zéér veel aanbieders zijn. Deze aanbieders proberen zich door middel van unieke voorwaarden en een lage prijs te profileren. Hoe vind je nou een maandelijks opzegbare autoverzekering.

Een autoverzekering afsluiten blijft echter altijd een heikel punt. De meeste mensen willen hier zo weinig mogelijk geld aan besteden, maar toch verwachten ze veel service (lees: geld/ondersteuning) als ze een ongeluk hebben gehad.

De wens van veel Nederlanders is tegenwoordig dat een autoverzekering Maandelijks opzegbaar is. Dat komt voornamelijk doordat de toekomst niet in te schatten is. Het kan altijd voorkomen dat je besluit om je auto te verkopen of dat je auto onverhoopt gestolen wordt. In een dergelijk geval wil je dan zo snel mogelijk je autoverzekering opzeggen.

Als je net een autoverzekering afgesloten hebt dan heb je 14 dagen zogeheten bedenktijd. In deze 14 dagen bedenktijd kan je kosteloos de afgesloten autoverzekering opzeggen.

Het is echter aan jou om te bepalen hoeveel waarde jij hecht aan de voorwaarden bij het opzeggen van een autoverzekering. Sommige mensen hechten bijvoorbeeld veel meer waarde aan een (zeer) laag tarief. De wensen van de mensen lopen echter vaak uiteen met betrekking tot de autoverzekering. Dit komt echter ook door de rijstijl van mensen; deze verschilt ook vaak flink.

Alles wat je moet weten over een Maandelijks opzegbare autoverzekering

Wanneer je na lang sparen dan eindelijk die nieuwe auto aanschaft of je voor de eerste keer een auto koopt, is het van belang dat je deze verzekerd. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Ook al rijdt je zelf nog zo voorzichtig, iedere bestuurder heeft een andere rijstijl en dit zorgt nog wel eens voor problemen op de weg. In sommige gevallen kun je beter voor kortlopende autoverzekering gaan. Wanneer dit precies het geval is én wat een Maandelijks opzegbare autoverzekering precies is, wordt je hierbeneden uitgelegd.


Bekijk FBTO ❯❯

Wat houdt een Maandelijks opzegbare autoverzekering in?

In principe is een autoverzekering die je Maandelijks kunt opzeggen hetzelfde als iedere andere autoverzekering. Je hebt over het algemeen de keuze uit een WA-, WA+- of Allrisk- autoverzekering. Een WA-autoverzekering dekt alleen de schade die je bij een andere auto veroorzaakt, dus niet de schade aan de eigen auto. Een WA+-autoverzekering denkt naast de schade aan de auto van een ander ook de schade aan je eigen auto. Ten slotte, dekt een Allrisk-verzekering bijvoorbeeld ook schade door vandalisme of schade aan je eigen auto die je zelf veroorzaakt. Het verschil wanneer je kiest voor een Maandelijks opzegbare autoverzekering, zit hem puur en alleen in het feit dat deze per maand opzegbaar is.

Wanneer is een kortlopende autoverzekering de beste keus?

In principe is in veel gevallen het afsluiten van een Maandelijks opzegbare autoverzekering een verstandige keus. Dat wil zeggen, je weet natuurlijk nooit helemaal zeker voor hoe lang je auto de jouwe zal zijn; deze kan bijvoorbeeld zomaar gestolen worden. In dit geval zeg je je autoverzekering, nadat deze je bij de diefstal geholpen heeft, zo snel mogelijk op. In ieder geval totdat je een nieuwe auto hebt. Voor niets betalen, dat wil niemand. Ook is kortlopende autoverzekering de betere optie wanneer je weet dat je snel weer je auto zal verkopen.

De voordelen

Het meest voor de hand liggende voordeel zit hem vanzelfsprekend in het feit dat deze Maandelijks op te zeggen is. Dit stelt je namelijk in staat om op ieder gewenst moment je autoverzekering op te zeggen, waardoor je nooit voor niets betaalt. Een Maandelijks opzegbare autoverzekering is om deze reden dan ook ideaal voor personen met een flexibele levensstijl, je zit namelijk nergens aan vast.

Zo vind je de beste autoverzekering

Voor iedere persoon met een auto is er een autoverzekering die het best bij je aansluit. Online vind je talloze vergelijkingstools die je kunnen helpen bij het selecteren van de meest geschikte autoverzekering voor jouw situatie. Je zult allereerst een keuze moeten maken tussen een WA-, WA+- of Allrisk-verzekering, deze verschillende verzekeringen wijken van elkaar af in mate van dekking. Daarnaast zul je moeten bepalen wat je Maandelijks kwijt wilt zijn aan je autoverzekering, welke verzekering bij jouw auto past en welke extra services je verlangt. Je hebt in ieder geval genoeg keus!

Bekijk FBTO ❯❯

Bekijk ook eens:

Maak een keuze en lees meer informatie over de verschillende Maandelijks opzegbare abonnementen.

Internet abonnementen.

Meer info ❯❯

Sim Only abonnementen.

Meer info ❯❯

Energie abonnementen.

Meer info ❯❯