Hoe sluit je verstandig een telefoon abonnement af?

Bijna iedereen in Nederland, van jong tot oud, is in het bezit van een mobiele telefoon. Dit is tevens een van de grote Maandelijkse kostenposten. Veel consumenten betalen namelijk makkelijk minimaal 30 euro per maand voor een dergelijk abonnement en dat terwijl je er over het algemeen 2 jaar aan vast zit. Maar wat als er in de tussentijd iets met je telefoon gebeurt? In dit artikel geven we je enkele tips hoe jij op een verstandige manier je mobiele abonnement kan uitkiezen!

Vind de beste deal

Zoek in eerste instantie naar de beste deal aan de hand van jouw wensen. Zoek eerst de telefoon die het beste bij jou past en ga daarna op zoek naar de provider met het beste aanbod. Let hierbij op 4G-dekking, internetsnelheid, belbundel en kosten. Wees ook niet bang om over te stappen van provider, vaak ben je namelijk goedkoper uit wanneer je ergens als nieuwe klant komt dan dat je je abonnement bij dezelfde provider verlengt. Dit komt doordat er momenteel erg veel concurrentie is binnen de telecom, hierdoor doen providers er alles aan om je als nieuwe klant aan ze te binden. Zo kan je zelfs online een goedkope iPhone kopen door de providers goed met elkaar te vergelijken.

Ga verstandig met je telefoon om

Om midden in je contract niet zonder telefoon te zitten, kan je de nodig voorzorgsmaatregelen nemen. Je contract zal namelijk gewoon doorlopen, met รณf zonder telefoon. Het is daarom aan te raden altijd een hoesje om je telefoon te doen, om de kans op schade te minimaliseren. Om er helemaal zeker van te zijn dat je niet zonder telefoon komt te zitten, kan je er tevens voor kiezen om je telefoon te verzekeren. In dat geval betaal je per keer dat er schade is, een eigen risico. Je telefoon wordt dan gerepareerd of je ontvangt een nieuw toestel.