Het echte verschil tussen een refurbished en tweedehandse telefoon

Merken dat je mobiel zich raar gedraagt is de nachtmerrie die uitkomt, van de meeste mobiele telefoonbezitters. Je telefoon weigert om aan te gaan, start op om vervolgens te freezen, swiped niet naar onderen of boven, blijft restarten of downloadt pagina's zonder dat je daar de opdracht toe gaf. Deze problemen kunnen door een virus of malware veroorzaakt worden maar ook een teken zijn dat je telefoon op is en dus vervangen moet worden.

Elektronische apparaten hebben helaas de neiging om mankementen te vertonen wanneer je krap bij kast zit. Hierdoor kan je vaak het apparaat niet gelijk vervangen of zal je genoegen moeten nemen met een product van een mindere kwaliyeit dan je gewend bent. Hetzelfde geldt dus ook voor je mobiele telefoon. Indien je garantie verlopen is en je geen abonnement hebt bij een mobielshop, lijkt de vervanging van je telefoon haast onmogelijk. Toch kan je onder andere een iphone 8 refurbished los toestel of een andere refurbished toestel aanschaffen, waardoor je niet verstoken raakt van de buitenwereld wanneer je telefoon het begeeft. Waarom zo een refurbished toestel het overwegen waard is, lees je in dit artikel.

Het refurbishen van je telefoon

Wanneer je een andere telefoon nodig hebt zal je beslist ook terecht komen bij verkopers die je aangeven dat hun toestellen noch nieuw noch tweedehands zijn. Ze hanteren in dat geval dus de term refurbish voor hun mobiel. Het betreft dan een telefoon die reeds door iemand is gebruikt. Al vorens het wederom ter verkoop aan te bieden, werd niet alleen de data van het toestel verwijderd door onder ander de fabrieksinstellingen wederom te activeren, maar onderging de telefoon ook een algemene onderhoudsbeurt. Zo werd een gekrast scherm vervangen, software ge├╝pdatet terwijl ook de algehele werking werd getest. Hierdoor kan je in de meeste gevallen een zo goed als nieuwe telefoon kopen, zonder dat je er even veel als een nieuwe versie voor moet betalen. Bovendien krijg je ook nog enkele maanden garantie op je aanschaf.

De nadelen van een tweedehands telefoontoestel

In tegenstelling tot een refurbished toestel kan een tweedehandse telefoon nog steeds gebruikers sporen van de vorige eigenaar bevatten. Ook heb je niet de garantie dat het voor 100% goed werkt aangezien verkopers altijd hun waar hoger aanprijzen dan het is. Zo een toestel is wellicht wel goedkoper dan een mobiel die gereviseerd is, maar het geld dat je daarmee bespaard kan je misschien nodig hebben na een paar maanden om een verzwegen mankement te herstellen. Tegen die tijd is je verkoper ook nergens meer te bekennen, waardoor je hem of haar ook niet erop kan wijzen dat hij je troep verkocht.

Al met al is een mobiele telefoon die vooraf grondig wordt onderzocht een voordeligere investering indien je op een ongeschikt moment een ander toestel nodig hebt. Daarnaast is de keuze aan modellen ook ruim waardoor je favoriete telefoon er beslist ook tussen zit. Ik hoop dat de informatie uit dit artikel je zal helpen bij het nemen van een beslissing indien je nog twijfelde over de aanschaf van een refurbished mobieltje. Met je overige vragen hieromtrent kan je ook bij mij terecht door een berichtje te sturen.

Bekijk ook eens:

Maak een keuze en lees meer informatie over de verschillende Maandelijks opzegbare abonnementen.

Internet abonnementen.

Meer info ❯❯

Sim Only abonnementen.

Meer info ❯❯

Energie abonnementen.

Meer info ❯❯