Geen abonnement, toch mobiel internet

Mobiel internet op je smartphone of tablet; tegenwoordig is het geen luxe meer, maar een vereiste om alle mogelijkheden van je smartphone te gebruiken. Het kan natuurlijk zijn dat jij al weet welke abonnementsvorm je wil afsluiten, maar wellicht was je er nog niet helemaal uit. Het kan ook zijn dat je tussen twee abonnementen in zit, of tijdelijk om een bepaalde reden mobiel internet nodig hebt. In dat geval zal je goed moeten kijken naar de diverse mobiele internet abonnementen.

Niet vast aan 12 of 24 maanden

Abonnementen voor mobiel internet en mobiele telefonie kan je afsluiten voor een periode van 12 maanden, of een periode van 24 maanden. De totale kosten zijn iets lager van een abonnement wat je afsluit voor een langere periode, en soms zit daar ook een smartphone of tablet bij de prijs inbegrepen. Je kan echter ook kiezen voor een maandelijks opzegbare mobiel internet abonnement. Je koopt je internet MB’s dan voor een bepaalde prijs, en je abonnement kan je iedere maand opzeggen, zonder gedoe.

Niet bij elke provider

Wanneer jij een internet abonnement voor slechts één maand, of voor een korte termijn wil afsluiten kan je niet bij iedere willekeurige provider terecht. Je kan zo’n abonnement nemen bij BEN, Simyo, Robin mobile, Tele2 en Vodafone. Bij andere providers kan je na het aflopen van je abonnement van 12 of 24 maanden ook per maand opzeggen.