Sim only abonnementen: 2 jaar, 1 jaar en Maandelijks opzegbaar

Direct na de introductie van de eerste smartphones zijn het aantal sim only abonnementen enorm in gekrompen. De reden hiervan was het feit dat de smartphones enorm duur waren t.o.v. de traditionele mobiele telefoons en daarom nauwelijks los aangeschaft werden i.c.m. een sim only abonnement. Inmiddels is de markt voor sim only abonnementen enorm veranderd, zo is het aantal abonnementen nu namelijk heel hard aan het aantrekken. De reden hiervan is dat de levensduur van smartphones enorm is toegenomen en de consument dus steeds minder behoefte heeft aan een nieuw toestel heeft. Zelfs na een twee jarig telefoon abonnement verkeren de mobiele telefoons vaak nog in een prima staat.

Flexibiliteit gewenst

Door de toename van de levensduur van mobiele telefoons is het voor de consument heel belangrijk dat providers flexibel zijn in hun opties. Waar vroeger bijvoorbeeld enkel een 1-jarig of 2-jarig sim only abonnement afgesloten kon worden, kan dat nu ook bijvoorbeeld een Maandelijks opzegbaar abonnement zijn. Het kan namelijk voorkomen dat een smartphone op het moment van aflopen van het telefoon abonnement nog in een redelijke staat verkeerd, maar na 2 maanden toch stuk gaat. Wanneer je dan net een 1-jarig sim only abonnement hebt afgesloten is dat zeer vervelend. Het aantal sim only abonnementen dat Maandelijks opzegbaar is gaat daarom ook erg hard bij veel providers, zo blijkt uit onderzoek.

Kostenbesparend t.o.v. een telefoon abonnement

Naast het feit dat het voor consumenten dus heel flexibel is vanuit de providers, levert het ze ook nog een kostenbesparing op. In veel gevallen is een sim only abonnement namelijk goedkoper dan een telefoon abonnement en daarnaast is in sommige gevallen de mobiele telefoon niet eens eigendom wanneer je een telefoon abonnement hebt.

Bekijk ook eens:

Maak een keuze en lees meer informatie over de verschillende Maandelijks opzegbare abonnementen.

Internet abonnementen.

Meer info ❯❯

Sim Only abonnementen.

Meer info ❯❯

Energie abonnementen.

Meer info ❯❯