Een tijdelijk internetabonnement afsluiten: wat zijn je opties

Een tijdelijk internetabonnement vinden is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Veel mensen staan er niet zo bij stil, maar wanneer je een internetabonnement afsluit, dan heeft zo’n abonnement natuurlijk ook een bepaalde looptijd. In de meeste gevallen is die looptijd zelfs behoorlijk lang. Een abonnement heeft meestal een looptijd van minimaal een jaar. Na dat jaar kan je vrij opzeggen. Natuurlijk is een dergelijk abonnement niet voor iedereen aantrekkelijk. Daarom zetten we in dit artikel de opties voor je op een rijtje.

De makkelijkste optie een kortlopend internetabonnement afsluiten

Wanneer je op een bepaalde locatie voor een paar maanden woont, dan kan het handig zijn om een kortlopend internetabonnement af te sluiten. Je hebt dan gewoon het normale wifi dat je gewend bent. Veel mensen geven daar de voorkeur aan. Er zijn echter maar weinig providers die dergelijke abonnementen aanbieden. Dat is ergens ook wel te begrijpen. Wanneer je een nieuw internetabonnement afsluit, dan maakt een provider bepaalde kosten. Bijvoorbeeld de kosten van het installeren van jouw modem. Een gedeelte van die kosten moet je zelf betalen, maar in de meeste gevallen is dat onvoldoende om alle kosten te dekken. Voor een internetprovider is het dus niet zo interessant om een tijdelijk internetabonnement aan te bieden. Er zijn echter wel providers te vinden die maandelijks opzegbare internetabonnementen leveren. Houd er echter wel rekening mee dat je die abonnementen tijdig aan moet vragen, omdat er natuurlijk altijd sprake is van een levertijd. Wanneer je ergens kort verblijft is het natuurlijk zonde wanneer je een paar weken op je internet zit te wachten.

Tijdelijk internet via mobiel

Wanneer je echt maar even op een locatie verblijft, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om je databundel aan te spreken. Wanneer je een telefoonabonnement hebt met een grote databundel of onbeperkt internet dan kan je je telefoon gebruiken om verbinding met het internet te maken. Je doet dat door de hotspotmodus te activeren. Het nadeel is wel dat je databundel snel op zal zijn. Sommige providers geven je echter de mogelijkheid om onbeperkt mobiel internet af te nemen. Wanneer je die mogelijkheid hebt, dan zit je in principe goed. Wanneer je het helemaal makkelijk wilt maken, dan heb je nog de optie om een mobiel modem aan te schaffen. Met zo’n mobiel modem maak je makkelijk verbinding met het internet. Het nadeel is wel dat je een speciale simkaart (met een apart abonnement) nodig hebt om je mobiele hotspot mogelijk te kunnen maken. Wanneer je voor deze oplossing kiest is het natuurlijk ook van belang dat je een internetabonnement kiest dat flexibel is.

Beter een goede buur dan een verre vriend

Wanneer je een flexibel internetabonnement af wilt sluiten, maar je kan geen geschikte provider vinden en je vindt dat tobben met een mobiel modem ook maar niks, dan kan je mogelijk bij je buren terecht. Houd er echter rekening mee dat het wifi dan vaak wel trager is.

Bekijk ook eens:

Maak een keuze en lees meer informatie over de verschillende Maandelijks opzegbare abonnementen.

Internet abonnementen.

Meer info ❯❯

Sim Only abonnementen.

Meer info ❯❯

Energie abonnementen.

Meer info ❯❯