Tijdelijke Autoverzekraars:

Zie hieronder autoverzekeraars voor het afsluiten van een tijdelijke autoverzekering.

FBTO | Maandelijks Opzegbaar| Testoordeel 7,9

Naar aanbieder ❯❯

Centraal Beheer | Maandelijks Opzegbaar| Testoordeel 7,6

Naar aanbieder ❯❯

Ohra | Maandelijks Opzegbaar | Testoordeel 7,6

Naar aanbieder ❯❯

Tijdelijk een autoverzekering afsluiten

Als je op vakantie gaat met een tijdelijke auto of met een camper en je wil hiermee bijvoorbeeld door Europa gaan rijden, dan dien je een tijdelijke autoverzekering af te sluiten. Heb je tijdelijk een auto nodig, bijvoorbeeld na een ongeluk om de tijd te overbruggen om te sparen voor een nieuwere degelijke auto, dan heb je ook een geldige autoverzekering nodig. Misschien dat je dan een (lease-) auto gebruikt en deze is even niet beschikbaar of moet je wachten op een nieuw exemplaar, dan kun je tijdelijk een andere auto regelen en daarom moet je dan ook voor deze auto een autoverzekering hebben. Er zijn verschillende scenario’s waarvoor je dan een tijdelijke autoverzekering kan aanvragen.

WA-verzekering

Indien je een auto koopt in Nederland ben je verplicht om te verzekeren met een autoverzekering. De meest gebruikte en goedkoopste is natuurlijk de WA-verzekering. Hierbij wordt de schade die jij veroorzaakt bij andere voertuigen verzekerd. Er zijn ook andere verzekeringen zoals de WA-plus en de allriskverzekering. De premie van deze verzekeringen is hoger dan de standaard WA-verzekering die verplicht is. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Een autoverzekering is verplicht in Nederland, ook als je tijdelijk een auto bezit.

Wat moet je weten over een tijdelijke autoverzekering bij het importeren van een auto?

Je kan een tijdelijke autoverzekering afsluiten als je bijvoorbeeld een dag of een week de auto wil gebruiken of eventueel invoert vanuit het buitenland. De auto moet dan eerst gekeurd worden bij de Rijksdienst Wegverkeer (RDW). Hierbij dien je dan de auto ter keuring aan te bieden bij een RDW-keuringstation. Om met de auto te rijden naar het keuringsstation sluit je zo een autoverzekering af. Dit is goedkoper dan een autoambulance. Je mag niet met een onverzekerde auto in Nederland rondrijden. Als de auto goedgekeurd is ontvang je het Nederlands kenteken van de RDW. De keuring van de RDW is een soort apk-keuring.

Welke mogelijkheden zijn er voor een tijdelijke autoverzekering?

Je kunnen kiezen voor een autoverzekering voor een dag. Het duurt ongeveer een week voordat je het ontvangt. Regel het wel op tijd. De autoverzekering heeft alleen een WA-dekking. Deze verzekering geldt dan alleen bij schades die je aanbrengt bij een andere auto. Een tijdelijke WA-plus of een Allrisk-verzekering is niet mogelijk in Nederland. De geldigheidsperiode van de autoverzekering is verschillend per verzekeraar. De meeste tijdelijke autoverzekeringen worden afgesloten voor een periode van twee weken.

Een auto exporteren naar het buitenland

Wil je een auto exporteren naar het buitenland, dan kan een kortlopende autoverzekering ook interessant zijn. Als je deze verzekering afsluit heb je alle tijd om de auto op tijd over de openbare weg naar het buitenland te vervoeren. Op de groene kaart die je ontvangt bij de autoverzekering staat precies vermeld in welke landen de autoverzekering geldig is.

Bekijk ook eens:

Maak een keuze en lees meer informatie over de verschillende Maandelijks opzegbare abonnementen.

Internet abonnementen.

Meer info ❯❯

Sim Only abonnementen.

Meer info ❯❯

Energie abonnementen.

Meer info ❯❯