Zorgverzekering Maandelijks opzegbaar

Elk jaar barst in december weer het festijn los. Nagenoeg alle reclame op de radio en tv gaat in die periode nog maar over één ding; het afsluiten van een zorgverzekering. De zorg is in Nederland een erg belangrijk punt voor veel mensen. Nederland is een zogeheten zorgstaat en daarom is de zorg in de meeste gevallen goed geregeld. Het is echter wel altijd belangrijk om je goed in te dekken tegen eventuele risico’s.

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is daarom absoluut aan te raden. Helaas zijn de tarieven voor de verschillende zorgverzekering wel hoger geworden in de afgelopen jaren. Dat valt te wijten aan de privatisering van deze sector. Door de privatisering zijn er ook steeds meer aanbieders op deze markt.

Zorgverzekering FBTO ❯❯

Voorwaarden

Bij het afsluiten van een zorgverzekering wordt er voornamelijk gelet op de verschillende voorwaarden. Deze voorwaarden lopen uiteen van het tarief tot aan de tandartsmodule. Afhankelijk van de wensen van het desbetreffende persoon komt er een geschikte verzekering komen.

Een belangrijk punt bij het afsluiten van een verzekering is de manier van opzeggen. Is sommige gevallen is het wenselijk dat een zorgverzekering opgezegd kan worden. In de basis is het opzeggen van een zorgverzekering mogelijk aan het einde van een jaar. De stelregel is dat je een zorgverzekering vóór 1 januari op moet zeggen.

Er zijn echter meerdere situaties denkbaar waarbij het wél mogelijk is om een zorgverzekering op een willekeurige datum op te zeggen. Daarbij moet er sprake zijn van één van de volgende situaties:

  1. Je gaat verhuizen naar het buitenland.
  2. Je gaat in militaire dienst, waardoor je zorgverzekering automatisch via het Ministerie van Defensie gaat lopen.
  3. Je wordt 18 jaar en je wilt overstappen naar een andere verzekeraar.
  4. Je was samen met je partner op één polis blad verzekerd, maar je gaat scheiden.
  5. Je stapt over naar een andere werkgever, terwijl je een collectieve verzekering afgesloten had. Je kan dan een persoonlijke verzekering afsluiten. Je kan echter ook overstappen op de collectieve verzekering van je nieuwe werkgever.


Als je je in één van bovenstaande situaties bevindt, kan je wel gedurende het jaar je zorgverzekering opzeggen.

Zorgverzekering FBTO ❯❯

Bekijk ook eens:

Maak een keuze en lees meer informatie over de verschillende Maandelijks opzegbare abonnementen.

Internet abonnementen.

Meer info ❯❯

Sim Only abonnementen.

Meer info ❯❯

Energie abonnementen.

Meer info ❯❯